Asiatisk kålsallad med kyckling

-

Den här rätten låter kanske lite torr och tråkig men det var väldigt gott i all sin enkelhet! Lova mig att ni testar det här! Asiatisk kålsallad med kyckling satt som en smäck efter dagens golftävling (som inte gick så bra. Nåväl – vad är väl en bal på slottet…). Vi hade kvar av min goda Jalapeñomajonnäs så jag ställde fram den också. Jättegott!

5-6 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 fryst kycklingfilé, tinad
85 g snabbnudlar
2 msk japansk soja
500 g färsk vitkål
1 lime, finrivet skal och saft
Sesamfrön
Ev jordnötter

Koka upp en kastrull med vatten och buljongtärningar. Lägg i kycklingfiléerna (gärna delade ett par gånger, så går det fortare) och låt koka tills de nått 75 grader. Lyft ur kycklingen ur buljongen och dra isär med 2 gafflar. Häll ca 1 dl av buljongen på kycklingen och låt svalna lite.

Sätt ugnen på 175°. Krossa nudlarna och vänd runt i soja. Fördela på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min.

Strimla vitkålen tunt och vänd ihop med limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingen och smaka ev av med salt. Toppa med nudlarna och rostade sesamfrön.

Jalapeñomajonnäs

1 msk inlagd jalapeño
1 tsk lag från inlagd jalapeño
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk grön tabasco
salt & svartpeppar

Hacka jalapeñon fint. Blanda jalapeño, jalapeñospad, majonnäs och tabasco i en snygg skål. Smaksätt med salt och peppar.

(Jalapeñomajonnäs hör egentligen hemma hos mina broccolisnacks – de måste ni också testa i sommar – galet gott!)


Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Vörtbröd utan jäsning

Julmarknad i Klagenfurt

November 2024

Populära kategorier

Lämna ett svar