Den här rätten låter kanske lite torr och tråkig men det var väldigt gott i all sin enkelhet! Lova mig att ni testar det här! Asiatisk kålsallad med kyckling satt som en smäck efter dagens golftävling (som inte gick så bra. Nåväl – vad är väl en bal på slottet…). Vi hade kvar av min goda Jalapeñomajonnäs så jag ställde fram den också. Jättegott!
5-6 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
1 fryst kycklingfilé, tinad
85 g snabbnudlar
2 msk japansk soja
500 g färsk vitkål
1 lime, finrivet skal och saft
Sesamfrön
Ev jordnötter
Koka upp en kastrull med vatten och buljongtärningar. Lägg i kycklingfiléerna (gärna delade ett par gånger, så går det fortare) och låt koka tills de nått 75 grader. Lyft ur kycklingen ur buljongen och dra isär med 2 gafflar. Häll ca 1 dl av buljongen på kycklingen och låt svalna lite.
Sätt ugnen på 175°. Krossa nudlarna och vänd runt i soja. Fördela på en plåt och rosta mitt i ugnen ca 5 min.
Strimla vitkålen tunt och vänd ihop med limeskal (endast det gröna) och limesaft. Vänd ner kycklingen och smaka ev av med salt. Toppa med nudlarna och rostade sesamfrön.
Jalapeñomajonnäs
1 msk inlagd jalapeño
1 tsk lag från inlagd jalapeño
1 1/2 dl majonnäs
2 tsk grön tabasco
salt & svartpeppar
Hacka jalapeñon fint. Blanda jalapeño, jalapeñospad, majonnäs och tabasco i en snygg skål. Smaksätt med salt och peppar.
(Jalapeñomajonnäs hör egentligen hemma hos mina broccolisnacks – de måste ni också testa i sommar – galet gott!)