Halloumi- och zucchinipaj

-

En meatfree friday (eller som lunch i helgen?) får det bli den här veckan. Hittade ett recept inne hos Köket som lät för gott för att inte prova. Jag älskar paj, jag älskar halloumi och jag vill äta mera vegetarisk mat. Så därför kommer här en halloumi och zucchinipaj. Perfekt att laga en vardagsmiddag och ev rester funkar utmärkt i matlådan.

Jag har sen semester i år, så jag kommer att behöva matlådor ett bra tag framöver. Hur har ni det? Tidig eller sen semester? Eller nyss bytt jobb, så ingen semester alls?

I Kökets recept så är det en pajdeg gjort av bland annat kikärtor. Det hade inte jag hemma, så jag tog min gamla vanliga pajdeg. Den funkar alltid!

100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
Ev färsk rosmarin

1 zucchini
1 förp halloumi
2 gula lökar
2 msk smör, till stekning
1 kruka basilika
3 ägg
2 dl vispgrädde
1 mozzarellaost

Gör så här:

Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 200 grader. Ta ditt rumsvarma smör i en bunke och fyll på med mjölet. Mosa ihop till en deg. Om du gillar färsk rosmarin, hacka några blad och blanda ner i degen. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 min.

Hacka löken och stek den ett par minuter i smör. Riv zucchinin och halloumi på den grova rivsidan och lägg åt sidan. Plocka av bladen på basilikan och hacka dem lite slarvigt.

Halloumi- och zucchinipaj

Vispa samman ägg och grädde i en bunke. Blanda det med övriga ingredienser och häll i pajskalet. Toppa med smulad mozzarella som du brer ut över fyllningen. Grädda i 30-40 minuter. Låt vila 20 minuter innan servering.

Halloumi- och zucchinipaj
Halloumi- och zucchinipaj

Servera din halloumi- och zucchinipaj med en god sallad och gärna en klick creme fraiche.

Halloumi- och zucchinipaj

Fungerar som sagt utmärkt vilken vardagsmiddag som helst, eller fredagsmiddag? Jag tänker också lördags- eller söndagslunch samt matlådor. Perfekt med paj!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar