Här kommer sommarens enklaste förrätt som går att servera året runt. Det är också enkelt att göra den så avancerad en vill, beroende på tid och ork. Matplatsens idé om hamburgerbröd och sen göra en skagentoast på smörstekt bröd är genial. Jag slog till och gjorde en god fredagsförrätt:
Valfria hamburgerbröd, jag provade nyheten Potato Bun
Smör till stekpannan
Skagenröra, köpt eller hemmagjord
Valfri sallad, jag använde färska spenatblad
Citronpeppar
Citron
Dill
Sallad på sidan
Dela hamburgerbröden till två halvor och stek varje halva i en stekpanna med lite smör. Lägg upp dem på varsin assiett. Fördela sallad eller spenatblad på brödet och lägg sedan en klick med skagenröra ovanpå och ”bind fast” spenatbladen.
Smaksätt med citronpeppar och gärna dill. Skär skivor från citronen och lägg en snygg citron ovanpå. Klart att servera din skagentoast på smörstekt bröd!
Jag la även upp mera sallad på assietten, denna gång i form av spenat och rädisor. Toppat med balsamicocreme.