Skagentoast på smörstekt bröd

-

Här kommer sommarens enklaste förrätt som går att servera året runt. Det är också enkelt att göra den så avancerad en vill, beroende på tid och ork. Matplatsens idé om hamburgerbröd och sen göra en skagentoast på smörstekt bröd är genial. Jag slog till och gjorde en god fredagsförrätt:

Valfria hamburgerbröd, jag provade nyheten Potato Bun
Smör till stekpannan
Skagenröra, köpt eller hemmagjord
Valfri sallad, jag använde färska spenatblad
Citronpeppar
Citron
Dill
Sallad på sidan

Dela hamburgerbröden till två halvor och stek varje halva i en stekpanna med lite smör. Lägg upp dem på varsin assiett. Fördela sallad eller spenatblad på brödet och lägg sedan en klick med skagenröra ovanpå och ”bind fast” spenatbladen.

Skagentoast på smörstekt bröd

Smaksätt med citronpeppar och gärna dill. Skär skivor från citronen och lägg en snygg citron ovanpå. Klart att servera din skagentoast på smörstekt bröd!

Jag la även upp mera sallad på assietten, denna gång i form av spenat och rädisor. Toppat med balsamicocreme.

Skagentoast på smörstekt bröd
Skagentoast på smörstekt bröd
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Kolakakor med lakritschoklad

Pasta med kyckling och svamp

Drinken Lennart

Plåtmat med korv och fetaost

Populära kategorier

Föregående artikelHalloumi- och zucchinipaj
Nästa artikelGlass och palmolja

Kommentera