Det är bara såå vackert utomhus just nu. Träden har hela regnbågens färger och det är så vackert medan löven sitter kvar på träden. Det säger bara swish så kommer löven att ramla av och det blir genast mera grått. Så när tillfälle fanns, så tog vi en höstfredag med kolbullar på Andersön.
Daniels föräldrar är uppe på besök i Jämtland/Härjedalen och det är mysigt att komma ut. Kolbullar gräddar vi alldeles för sällan, så det var ett givet inslag på vår sköna utomhusvistelse.


För att göra kolbullar behövs väldigt få ingredienser, för 4-5 kolbullar:
Fläskkött i någon form, jag hade rökt sidfläsk, men det funkar också med bacon
(ett tips är att försteka fläsket hemma, så går det fortare när man står vid elden)
4 dl vetemjöl
5-6 dl vatten
1 tsk salt
Tärna fläsket hemma, förstek det hemma för snabbare kolbullar ute på plats
Blanda vetemjöl och vatten, smaksätt med salt. Häll gärna upp smeten på lämplig flaska så det är enkelt att hälla ut i stekpannan.
Ute vid grillplatsen så eldar du en fin eld, tar fram din kolbullepanna och lägger i lite fläsktärningar. Låt steka så fettet släpper – ev kan du ha med extra smör eller olja så kolbullen inte steker torr.
Häll på smet så fläsket nästan täcks och stek din kolbulle. När smeten stannat till på ovansidan, så vänder du på pannkakan/kolbullen. Servera tillsammans med lingonsylt.



Kanelbullens dag 2024
Hemma sen, så hade Saga rätt kontakter för att få hämta bageribakade kanelbullar på Kanelbullens dag 2024. Såå goda bullar från Elvebäcks på Lillänge!
