Lobsterrolls är små godbitar som jag bara har ätit i Nordamerika än så länge. Första gången i New York och Washington förra hösten och sen testade jag ett par olika i Kanada i somras. De är galet goda men kostar också därefter, dvs galet mycket. Saga har varit sugen att prova, så jag har sagt att vi kan prova hemma istället. Ikväll gjorde vi därför lyxiga shrimprolls till middag och oh yes – vad goda de var!
4 bröd att fylla (jag valde Coop’s brioche-korvbröd – såå goda!)
ca 1 1/2 dl majonnäs (helst hemmagjord majonnäs)
Räkor, jag valde Kosterfiskarn’s handskalade 420g (som Coop säljer för 99kr just nu)
En skvätt pressad citron
Finklippt gräslök
1 stjälk selleri, fint tärnad
Cayennepeppar
Salt & peppar
Häll av räkorna och skär dem i mindre bitar. Blanda samman majonnäs, gräslök, selleri, citronsaft, salt & peppar. Blanda ner räkorna i röran och ställt kallt tills det är dags för servering. Stek eventuellt på bröden (svårt med korvbröd, så jag struntade i det) så de får frasig yta och fyll dem sedan med räkröran.
Servera lyxiga shrimprolls till middag precis som de är, eller ifall du vill bjuda på en lite matigare måltid med pommes och majonnäs till. Gott oavsett!
