Burger & lobster i New York

-

En restaurang som jag varit sugen att testa länge, oavsett plats i världen, hittade vi då vi gick och strosade mellan The Plaza och Times Square. Burger & lobster dök av en händelse upp längs W 43rd street och magen meddelade genast att den var sugen på mat. Vi gick in i den halvfulla charmiga restaurangen och fick ett bord.

Jag visste redan innan att jag ville äta en original Lobster roll medan Daniel gick på en burgare istället. Inte vilken burgare som helst dock, utan en Wagyu-burgare. Till dryck tog vi bara en flaska stilla vatten då vi startat dagen med fin champagne på The Plaza.

Maten kom in efter en kort stund och vi började äta. Det var riktigt gott, både min Lobster Roll med fries och Daniels burgare med fries. Det visade sig att vi vara hungriga så maten tog slut ganska fort.

Det är dock väldigt kul att sitta på restauranger i en annan stad. Vips så dök det in en hel släkt på 10 personer, varav en polis, på bordet intill. En massa skratt och glada miner smittar av sig och man överhör ett par roliga historier.

In med notan för vår del och det var med viss förvåning vi läser att flaskan med vatten kostar 8 dollar! Att min Lobster roll kostade 30 dollar och Daniels burgare kostade 28 dollar visste vi om, men att en flaska vatten skulle kosta 8 dollar var trist. Notan slutade på 71.86 dollar + att vi valde att ge 20% i dricks. Vi gick alltså därifrån och hade betalat 86.23 dollar (938 SEK) för en lunch.

Det är så svårt i USA tycker jag. Enligt vad vi hört så tjänar servitriserna inte så bra, utan de är beroende av dricksen som folk lämnar. Då vill man ju inte snåla med dricksen heller, men det gör att slutnotan blir skitdyr.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar