Champagne i New York

-

I söndags så åkte vi till USA för en veckas semester och för att fira min födelsedag. Första stoppet var New York i tre dagar för att sedan åka vidare mot Washington. Vi vaknade alltså upp utomlands på min födelsedag och valde att dricka fin champagne i New York. Det kändes speciellt att få göra på min födelsedag.

Det här är mitt första besök i New York då jag inte riktigt förstått hypen kring NY. Att det är många skyskrapor är väl fränt och fint på sitt sätt, men jag har inte känt mig övertygad förut. Nu när jag varit här så är det speciellt att gå bland alla skyskrapor, men det är också galet dyrt just nu. Plus att precis allt extra kostar pengar. Åka upp i en skyskrapa (vi åkte upp i The Edge) kostar någonstans runt 1000kr för två personer. Äta en inte märkvärdig lunch kostar någonstans 600kr för två personer. Nåväl, vad är väl en bal på slottet? Jag fyller bara 47 år en gång

Champagne i New York skulle vi prata om, och tanken föddes när vi var till Taittinger i Järvsö i somras. Där läste vi att Taittinger’s champagebarer bara finns på fyra ställen. I Järvsö, i Paris, i London och i New York. Vi googlade och kom fram till att det måste vara hotellet The Plaza’s champagnebar som räknas. Inget speciellt markerat att det var Taittinger, utan champagnebaren innehöll många olika märken champagne.

Vi klev i alla fall in och beställde var sitt glas Taittinger ’La Francaise’. En otroligt härlig miljö med minst fem meter upp till taket med stukatur och kristallkronor som var åtminstone 2,5 m höga. Servitörerna smög omkring och märktes knappt förrän du behövde deras hjälp.

Så ett avslappnat, lyxigt och gott besök får bli mitt fredagstips idag. Att unna sig något alldeles extra på sin födelsedag blir också något alldeles extra. Det behöver inte vara champagne, utan kan vara din favorit på din dag.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar