Citronkyckling med risotto

-

Här kommer en god fredagsmiddag. Inte så avancerad men ändå lite extra – passar fint till fredagsmyset. Citronkyckling med risotto och en god sallad smakade väldigt bra till middag, men den funkar också väldigt bra i matlådan om det skulle råka bli något över.

Risotto är en favorit hos mig och jag har oftast alla ingredienser hemma för att svänga ihop en kastrull. Det är ju väldigt enkelt även om man måste passa sin risotto. Fylla på buljong och gärna röra i riset några gånger extra.

Risotto

1 röd lök
3 dl Avorioris
Olja till kastrullen
6 dl varmt buljongvatten
Svartpeppar
Riven parmesanost
Ev tryffelolja att stänka på vid servering

Sätt igång en kastrull med vatten och lägg ner en grönsaksbuljongtärning, låt koka upp.

Hacka lök och lägg i en annan kastrull med lite olja i. Fyll på med ris och ställ för att fräsa en kort stund. Börja fylla på med lite buljongvatten och fortsätt röra i kastrullen. Det är själva rörandet som skapar risottons krämighet, så rör i kastrullen då och då.

När buljongen är slut och riset är mjukt (det får gärna vara en ytte-pytte kärna kvar inuti riskornet), dra kastrullen av plattan och rör ner riven parmesan. Smaksätt med svartpeppar och ev tryffelolja.

Citronkycklingbitar

6-7 bitar kycklinginnerfilé
1 msk smör (att steka i)
0,5 citron, saft och finrivet skal
1 tsk hönsbuljongfond
1,5 dl crème fraîche
1 dl grädde
1 msk japansk soja
Lite honung
Ev färsk spenat
Svartpeppar

Dela kycklinginnerfilé-bitarna i mindre munsbitar och stek i en stekpanna med smör. Riv citronzest och pressa citronsaft när kycklingen fått lite färg. Fortsätt med kycklingfond, creme fraiche, grädde, soja och lite honung. Lägg också ner färsk spenat om du har det tillgängligt, så den får ”smälta ner” i stekpannan. Låt puttra ihop och smaka av med svartpeppar och ev salt.

Citronkyckling med risotto

Lägg upp citronkyckling med risotto på snygga tallrikar tillsammans med en god sallad och njut av en skön kväll.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Snöbollar som julgodis

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar