Oktober 2023

-

Oktober 2023 har passerat och vi kan sammanfatta det som en väldigt bra månad. Att det är min månad gör ju inte saken sämre förstås. Men jag har också gått upp på full tid på mitt arbete som projektledare för ett nytt e-handelssystem på Östersunds Kommun och jag tycker att det är jätteroligt. Mycket att göra dock, så jag har inte haft samma tid till bloggen senaste tiden, även om jag fortsätter med ett blogginlägg om dagen så länge jag orkar. Hoppas ni hänger med!

Oktober 2023 fick en bloggvinnare i Mingelsnittar med baconröra, ett gott tilltugg att äta tillsammans med tex bubbel. Vissa tänker nog att det ska vara en stor högtidlighet för att man ska dricka bubbel, men jag mfl köper gärna en flaska Cremant, Prosecco eller Cava då och då.

Mingelsnittar med baconröra

Andra godbitar från Oktober 2023

För er som följt mig ett tag vet att jag tittar i backspegeln varje månad och dels presenterar månadens vinnare, dvs det inlägg som fått flest visningar oavsett när jag postade inlägget. Men jag brukar också skriva om några andra godbitar som jag har publicerat under föregående månad. Några inlägg som förtjänar ett extra omnämnande. Utan inbördes ordning.

Först ut blir Gräddstuvad spetskål. Ett tillbehör jag slängde ihop bara för att jag hade en bit spetskål över, men det blev så gott så jag stod och åt med gaffel direkt från stekpannan. Riktigt bra betyg alltså.

Gräddstuvad spetskål

En annan god rätt får bli min Biff Tagliata med rostad vitlökssås. Ett snyggt fat med god mat att ställa mitt på bordet och festa loss på. En rätt som jag har funderat på länge, men som inte blev av förrän nu i höst. Serveras med ugnsrostade potatisklyftor.

Biff Tagliata med rostad vitlökssås

En annan riktigt god bjudrätt är Bao Buns med friterad shitake. Jag var inte så imponerad av de färdigköpta Bao Buns:en utan kommer att prova baka egna buns innan jag bjuder på Bao Buns-middag igen. Men fyllningen räddade upp hela rätten, så jag vill ändå promota rätten en gång till.

Bao Buns med friterad shitake

Medan vi är kvar på matlistan så måste jag också få prata om Sandefjordsås med brynt smör. Det är ingen egen rätt, men ett tillbehör som räddar upp vilken fiskrätt som helst. Och såklart är det ännu godare med en riktigt god vällagad fiskbit på sidan. Torskrygg var det för vår del.

Sandefjordsås med brynt smör

Några sötsaker

Några sötsaker får vi också plats med. Jag bakade gamla klassiska Ekorrbon i början av månaden. En god kaka där några hamnade i frysen och kom fram lagom till att jag blev väckt med fika på sängen hemma. God liten kaka som jag kommer att baka igen.

Ekorrbon

Snart jul

Den sista godbiten får bli en flört med julen, som snart är här. Årets variant på skumtomtefudge heter nämligen Banana Caramel. En god liten tomte som, som vanligt, blir ännu godare som fudge. Tycker jag.

Skumtomtefudge Banana Caramel
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Glögg som fredagsdrink

Hyfsa till dig tack!

Chorizopizza med grönkål

Goda chokladkottar till advent

Asiatisk silkestofu-middag

Populära kategorier

Lämna ett svar