Mingelsnittar med baconröra

-

Jag följer Jenny Andrén och hennes konto Matbubbel på Instagram sedan länge och jag blir alltid så pepp på hennes inlägg. Hon presenterar ofta små tilltugg som du enkelt kan bjuda på som välkomstmingel till ett glas bubbel. Bland annat har hon gjort mingelsnittar med baconröra som jag provade till fredagskvällen. Jag ville dock ha dem lite mera spicy så jag la till sriracha i min röra.

Mingelsnittar med baconröra

1 paket bacon
Ca 2 dl creme fraiche
1 liten rödlök, finhackad
Ca 1 dl riven ost – helst Västerbottensost men det funkar med valfri
Sriracha
Salt & Peppar

Tunna brödskivor, chips eller dylikt att lägga upp röran på
Ev vitlök
Valfritt grönt som topping, jag tog finhackad persilja

Börja med bacon. Skiva det i tunna skivor och knaperstek det i en stekpanna. Låt det svalna på ett hushållspapper.

Jag förberedde också tunna brödskivor och smörstekte dem tillsammans med lite vitlök.

Blanda ihop röran i en skål men spara lite bacon för att kunna toppa dina snittar med. Hit går det att förbereda.

När gästerna sedan kommer, lägg upp brödbitarna på ett snyggt fat och lägg på en klick baconröra. Toppa med lite extra bacon och något grönt. Servera tillsammans med något gott i glaset, gärna bubbel.

Mingelsnittar med baconröra
Mingelsnittar med baconröra
Mingelsnittar med baconröra
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

Kommentera