Vandringens dag 2022

-

Om det är någon dag ni ska snöra på er vandringskängorna så är det idag. Idag är det nämligen vandringens dag 2022. Tanken är att vi ska få oss svenskar ut i vår underbara natur och uppleva samt uppskatta det vi har runt knuten.

Jag låter kanske mera vandrig än vad jag faktiskt är, men även om jag inte gör så många vandringar, så älskar jag att vara ute i naturen! Kort eller lång tid spelar ingen roll. Men att strosa längs en stig utan stress och låta tankarna vandra åt vilket håll de vill – det är avkoppling! Att lyssna på fåglarna som kvittrar eller stanna och plocka några blåbär när andan faller på. Ljuvligt!

Maria Mystyr
Ett av 2021:års äventyr. Att åka ut till Mystyr – Glamping i Jämtland
Vandra Besseggen i Norge 2018

Vandra Lunndörrspasset

En vandring som vi gjort i sommar, var när vi vandrade från Tossåsen till STF’s fjällstuga Lunndörren. Vandringen gick genom Lunndörrspasset, en vandring som jag har velat göra i flera år, men inte kommit mig för. I år blev det av! Fantastiskt vackert att vandra genom själva passet!

Vandra Lunndörrspasset
Foto: Daniel

Denna gång hade vi varsina 14 kg i ryggsäcken och vi såg det inte bara som en helgvandring i Jämtland, utan också som en generalrepetition inför Kilimanjaro i oktober. Vi skulle testa Daniels nya kängor, våra nya ryggsäckar och våra nya vandringsstavar.

STF Lunndörren
Efter 22 km möttes vi av den här sköna vyn och visste att vi var framme!

Kilimanjaro -22

I november 2019 så var jag på en inspirationsföreläsning med Swett om bland annat deras resor till Kilimanjaro. Det är en dröm som både jag och Daniel har haft sedan vi bestigit både Kebnekaise och Galdhöpiggen tillsammans. Att få gå upp på världens högsta fristående berg skulle ju vara så coolt!

Nyårsönskningar 2020

Vi funderade några veckor och bestämde oss i mellandagarna vid årsskiftet -19/-20. Vi betalade också in vår handpenning för resan som skulle gå av stapeln i oktober -20 och började mentalt ladda med vilken träning vi skulle hinna med innan dess. Sen kom Corona i februari.

Vår resa har blivit flyttad både en-två-tre och fyra gånger innan vi nu äntligen ska få ge oss iväg. I oktober går flyget och vi preppar mentalt sedan lång tid tillbaka.

Håll nu alla era tummar för att vår resa ska bli av denna gång, jag vet inte riktigt vad som skulle kunna komma emellan men ändå. Nu vill vi upp på toppen!

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar