Mystyr – Glamping i Jämtland

-

Då jag läste om Mystyr – Glamping i Jämtland så ordnade jag genast en tid till mig och Daniel. Ett överraskningsdygn där han inte alls visste vad vi skulle göra. Han fick en inbjudan med vilken tid han skulle vara klar för avfärd och vilken packning han skulle ta med. Resten ordnade jag.

Mystyr är orden mysigt och äventyr ihopsatta och det är just vad det är. Ett mysigt äventyrsdygn helt själva. Platsen är hemlig och tanken är att den så ska förbli, för att mystiken kring äventyret ska bestå. Tanken och genomförandet står Surfbukten och Simon Jaktlund för, och de har verkligen lyckats göra en bra grej!

Mystyr - Glamping i Jämtland

När du bokat ditt Mystyr-dygn så får du instruktionerna. Äventyret startar kl 14 vid en kanot och därifrån ska du själv ta dig till glampingtältet. Väl vid tältet så finns nästan allting. Ett välutrustat kök, ett stort tält med riktig säng, täcken och kuddar. Stolar och grillplats (även ved såklart), utedass och en liten spa-avdelning. Det enda du behöver ha med dig är vad som ska förtäras under ditt dygn.

Mystyr - Glamping i Jämtland
Mystyr - Glamping i Jämtland
Mystyr - Glamping i Jämtland

Jag visste att det också fanns en vedeldad pizzaugn och det ville jag såklart testa. Så med en pizzeriadeg och gott pålägg så skred jag till verket för att göra middag. Roligt att få grädda sin egen pizza och gott blev det! Mat utomhus blir alltid godare, men den här pizzan var något alldeles extra. Intogs på altanen utanför tältet i sköna gungstolar, medan vi tittade ut över vattnet. Livskvalitet!

Maria Mystyr
Kantarellpizza Mystyr
Kantarellpizza Mystyr

Då vi ätit vår middag så plockade vi fram vårt Yatzy-spel och spelade en match. Daniel tog hem vinsten den här gången, men det var bara för att jag var tvungen att stryka lilla stegen. Här hade det också börjat mörkna och ljusslingan ovanför huvudet tändes automatiskt. Det finns också tre små solcells”facklor” som du kan ta med för att hitta till utedasset, men jag rekommenderar nog att ta med en pannlampa.

Yatzy Mystyr
Mystyr - Glamping i Jämtland

Vi hade bäddat vår säng och kröp till kojs. Kyligt utomhus men snart varmt under täcket. Solcellsfacklorna fanns med som skön mysbelysning inne i tältet.

Vi vaknade till en solig och skön morgon utanför tältduken. På med kläderna och tända en brasa för att kunna koka morgonkaffet över öppen eld. En soft morgon och förmiddag där vi verkligen njöt av natur, utetid och gott kaffe!

Maria Mystyr

Packa ihop och ta med vårt skräp, sen en paddling tillbaka mot bilen. Utcheckning och tillbakalämnad kanot kl 12.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Kommentera