Restaurang Sillen & Makrillen i Helsingborg

-

I helgen var vi i södra Sverige, närmare bestämt i Helsingborg. På vägen dit tog vi en omväg över Köpenhamn och Helsingör, men målet var Helsingborg. Daniel skulle springa en halvmarathon vilket han gjorde med bravur och satte nytt personbästa med råge! På lördagskvällen sen, så hade vi ett bokat bord på restaurang Sillen & Makrillen som låg längs stranden strax bortom målområdet.

Då jag har en kollega som jobbar i Helsingborg, så hade jag fått rekommendation av honom. Och ärligt talat, utan en rekommendation så hade vi inte hittat dit då det låg lite utanför stadskärnan. Gångavstånd, så efter middagen fick vi en skön promenad tillbaka till vårt hotell.

Restaurang Sillen & Makrillen
En restaurang precis på strandkanten, så utsikt över Öresund och över till Danmark
Restaurang Sillen & Makrillen

När vi kom till restaurang Sillen & Makrillen blev vi visade till vårt bord och fick varsin meny. Det var en populär restaurang så det var mycket folk och när vi bokade bord dagen innan så fanns endast tid kl 20.30.

Efter en kort stund kom vår servitör och vi kunde beställa varmrätt. Vi nöjde oss med det, då vi (tyvärr) småätit lite godis under eftermiddagen. Vi ville först dela en flaska vin, men servitören Hugo (om jag minns rätt namn?) ville hellre att vi skulle ta olika vin till de rätter vi valt. Vi litade på hans omdöme, vilket skulle visa sig vara rätt val.

Daniel valde en Iberico Pluma med pressgurka, rostade sesamfrön, krondillsgelé, ostronskivling, chili, romanesco, ponzu och koriander. Iberico Pluma är en köttdetalj från den spanska grisen Pata Negra (dvs svartfotsgrist) vilket har rykte om att vara det bästa grisköttet i hela världen.

Köttet var otroligt mört och gott samtidigt som krondillsgelén passade utmärkt till. Det goda vinet som servitören tipsade om var också från Spanien och hette Habla del Silencio.

Iberico Pluma Restaurang Sillen & Makrillen

Jag valde istället en smörstekt torskrygg med kantareller, picklad gulbeta, varmrökt sidfläsk, bakad rotselleri, riven pepparrot och smörad kycklingbuljong.

En väldigt god bit fisk ackompanjerad med både kantareller och sidfläsk och en smörad buljong. Väldigt gott enligt mig!

Mitt vita vin var en Chardonnay från USA och hette Chateau St Michelle som jag tyckte väldigt mycket om.

Smörstekt torskrygg Restaurang Sillen & Makrillen

Mätta och belåtna tackade vi för oss men tog också en titt ut på den inglasade bryggan. Jag kan tänka mig att det är magiskt här mitt i sommaren!

Tack Restaurang Sillen & Makrillen! Jag passar på ett skicka min rekommendation vidare till nya besökare!

Restaurang Sillen & Makrillen
Restaurang Sillen & Makrillen
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Mora-Nisse som shot

Cookies by Saga

Holy Greens i Helsingborg

Äppelkaka på äpplets dag

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

  1. Ja, det där var ett riktigt trevligt ställe och krondillsgelén var ju helt magisk. :)

Kommentera