Öresund Runt som dagsutflykt

-

I helgen skulle vi resa från Östersund till Helsingborg för att Daniel skulle springa Helsingborg Halvmarathon. Det var från början även tänkt att jag skulle springa, men pga av små skadeproblem så köpte jag aldrig någon startplats. Resan gick från Östersund till Arlanda för att sedan åka mot Malmö. Någonstans mellan Arlanda och Malmö C så bestämde vi oss för att göra Öresund Runt som dagsutflykt.

Malmö till Köpenhamn

När en kommer från Norrlands inland, så är det inte så nära till nästa stad. Därför kändes det självklart att vi skulle passa på att besöka fyra städer genom att ta en omväg till Helsingborg. Sagt och gjort, när vi kom till Malmö C så köpte vi en tågbiljett över till Köpenhamn. Ca 40 min senare så var vi framme.

Daniel var sugen att se stadsdelen Norrebro och när det var fint väder så började vi promenera. Mysiga promenadstråk längs vattnet på båda sidor.

Planetarium Köpenhamn
Planetarium – Center för astronomi och rymdforskning samt utställning om Universum

Vi närmade oss Dronning Louises bro och Norrebrogade, men vek upp gatan innan för att hitta ett lunchställe. Vi sprang på den libanesiska restaurangen Arabica där vi beställde in sex smårätter. Småplock med goda smaker satt fint i sommarvärmen i Köpenhamn!

Restaurang Arabica Köpenhamn

Inga tider att passa så vi strosade vidare. En bit upp i Norrebro ligger parken/begravningsplatsen Assistens Kirkegård. En kyrkogård där både HC Andersen, Niels Bohr och Sören Kirkegaard ligger begravda. En fin park med några begravningsplatser utspridda – inte alls som en klassisk svensk begravningsgård.

HC Andersen Köpenhamn

Vi vände och gick in mot stan igen. Då vi passerade Torvehallerne så var vi också sugen på kaffe. Efter en stunds letande, så hittade vi ett franskt bageri som sålde både Eclairs och god kaffe. En skön paus i vår promenad med varsin väska på ryggen.

Eclairs Köpenhamn

Köpenhamn till Helsingör

Nu kände vi oss klara med Köpenhamn för denna gång (åker gärna dit igen en annan gång!) och styrde kosan mot Köpenhamn Central igen. Nu hoppade vi istället på tåget mot Helsingör.

Mot Helsingör

Framme i Helsingör så gav vi oss ut på sightseeing. En lite sömnig stad denna fredag em, då det tydigt andades off-season. Säkert en jättefin och varm stad på sommaren, men tyvärr inget som gav mersmak denna gång.

Helsingör till Helsingborg

Istället hoppade vi på nästa färja över till Sverige och Helsingborg. Och i och med det var vår dagsutflykt Öresund Runt färdig.

Riktigt roligt att besöka flera städer på en och samma dag. Att få åka tåg över Öresundsbron, äta god Meze samt Eclairs och lyssna på både det danska och det engelska språket gjorde att det kändes som en utlandsresa.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar