Sandefjordsås med brynt smör

-

En av de godaste såserna man kan äta, är Sandefjordsås. Det är en ganska sen upptäckt för min del, men nu väljer jag den så ofta jag kan. Jag har bara provat den till fisk, men Saga säger att man skulle kunna äta samma sås till kött. Det är bara att smaksätta den på ett annat sätt. Jag får nog återkomma till det men idag vill jag prata om Sandefjordsås med brynt smör. Så. Otroligt. Gott!

Jag hade bjudit hem min fina vän Viola och ville bjuda på något riktigt gott. Fisk med Sandefjordsås kom upp i tanken ganska direkt och jag svängde förbi min butik på vägen hem. Hittade torskrygg till bra pris och åkte hem. Som tur var, så var Saga och Vilde redan hemma och kunde börja med potatisen i förväg.

100 g smör
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
Salt & vitpeppar

Börja med att smälta smöret. Låt kastrullen stå kvar och vispa smöret medan det bryns till en mörkare och nötigare doft. Ta kastrullen av plattan och rör ner creme fraiche. Låt allt smälta samman. Häll sedan ner grädden och rör ihop det till en sås. Smaksätt med salt och vitpeppar.

Valfri smaksättning, tex den vi hade till kvällens middag:

1 finhackad rödlök (helst schalottenlök för att behålla den vita såsen)
Saft från 0,25-0,5 citron
Dill

Sandefjordsås med brynt smör

Det hade såklart varit härligt med en annan bild av vår mat också, men vi slog oss till bords, tog för oss av maten och jag glömde helt bort att fota något mera. Och det är väl kanske bästa betyget av alla? När maten är så god så man glömmer sitt jobb.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar