I helgen var vi i Viste, i vår fjällägenhet som äntligen är klar och där vi håller på att fixa med smågrejor då och då. Sätta upp TV:n på väggen, sätta upp gardiner och montera ihop ett vardagsrumsbord. Mm mm. Då köket inte är som hemma, så får jag ta till lite enklare bakverk och matlagning, med färre ingredienser. I helgen blev det hasselnötsgifflar som enkelt fika, perfekt med bara två ingredienser!
Och som ni märker så har jag inte samma utrustning för att ta fina bilder heller. Hoppas ni är ok med lite sämre ljus och finess och blir sugna att testa mina hasselnötsgifflar som enkelt fika ändå. Ni kan lägga i Spara-listan för att komma ihåg dem när ni själva åker iväg och behöver ha ett enkelt fika.
1 rulle smördeg
Hasselnötscreme (Ica’s är utan palmolja jämfört med Nutella som innehåller palmolja)
Ev ägg (det hade inte jag och det fungerade utmärkt utan)
Sätt ugnen på 200 grader och bred ut smördegen. Dela degen på hälften och smeta ut hasselnötscreme på den ena halvan. Lägg på den andra halvan och skär sedan trekanter av degen.
Rulla gifflar
Rulla sedan gifflar genom att börja på den breda sidan och rulla smalare och smalare. Lägg på en plåt med ett bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg. Sätt in i mitten av ugnen tills dina hasselnötsgifflar har fluffat upp och fått en gräddad yta. Pudra florsocker över innan servering.