Gräddstuvad spetskål

-

Att något så enkelt kan vara så gott? Saga hade lämnat en kvart spetskål och jag visste inte riktigt vad jag ville göra med den. Men så såg jag Nathalies inlägg och blev sugen att prova gräddstuvad spetskål. Jag valde dock att toppa med Västerbottensost istället för parmesan, men ta det du har hemma eller gillar bäst.

Receptet är på en höft så smaka av innan du serverar.

En bit spetskål
Smör att steka i
Grädde
Salt – gärna örtsalt
Riven Västerbottensost

Skiva spetskålen ganska tunt och värm upp en stekpanna på medelvärme. Lägg i smör och lägg i kålen. Låt fräsa några minuter innan du häller på grädde. Låt puttra och smaka av med örtsalt. Ta stekpannan av plattan och strö över riven Västerbottensost.

Servera till din vanliga middag, det spelar ingen roll om det är stekt falukorv eller en ugnsbakad fisk. Gräddstuvad spetskål funkar till det allra mesta.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar