Vinmässan 2023

-

Att testa nya saker är en del av min livsfilosofi. Och en sådan sak, som jag funderat över under många år, är att gå med i Munskänkarna för att lära mig mera om vin. Min spark i baken fick jag av två kompisar som gått med strax innan mig. Jag har varit med på provningar under 2023 och igår var det även dags för vinmässan 2023. En stor händelse inom Munskänkarna som engagerar väldigt många i vår stad.

För mig var det alltså första gången jag var med och vi blev välkomnade redan vid garderoben med ett glas SAV mousserande. Detta glas skulle man också behålla under dagen, för att kunna smaka av andra viner.

Vi började vår provning i Champagne-montern och jag gick på Jonas rekommendation, Palmer & Co Blanc de Blancs 2017 från Frankrike, en riktigt god och fräsch champagne gjord på 100% Chardonnay. Under tiden hann vi också sitta ner för att titta igenom den 68-sidiga katalogen med dagens utbud.

Vinmässan 2023

Provning Chablis vs Riesling

Efter det var det dags för vår provning, vi hade bokat in oss på Chablis vs Riesling. En timme med sex olika viner och en välutbildad sommelier som berättade om vinerna och vingårdarna de kom ifrån. Ett par riktigt goda och ett par som var för söta för min smak. Men en intressant provning!

Ut i vimlet igen och nu ville jag prova ett Bourgogne Blanc 2021, också från Frankrike och 100% Chardonnay. I denna monter med Terrific Wines så provade jag också vinet Les Lauzeraies Tavel 2022 från Frankrike. Ett vin med inte mindre än nio olika druvor och som jag gärna dricker som sällskapsvin.

Mitt sista vin för dagen blev ett vin från Italien, ett Etna Bianco Ville dei Baroni 2022. Druvan var 100% Carricante. Jag ville prova vinet mest för att se om jag kunde känna några vulkantoner i det friska vinet, men det kändes även roligt då jag spelat golf på Etnas sluttning.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar