Delizie alla romagnola med lax och chèvre

-

Jag vet inte om ni följt mig så länge så ni läst om Läckerheter från Rom? Det är en rätt där man lindar in valfritt i färska lasagneplattor, skär i kortare bitar och ställer upp som stubbar i en ugnsform. Häromdagen blev jag sugen på dessa stubbar och valde att göra Delizie alla romagnola med lax och chèvre. Och ja, de blev verkligen läckerheter ståendes i en form – redo att hugga in på! Serveras med en god sallad.

Färska lasagneplattor
Bechamel-sås*
1 burk tomatsås (typ pastasås)
Ugnsbakad lax som jag hade över
Creme fraiche
En smakrik ost, denna gång chèvre
Färsk spenat
Salt & svartpeppar

Lägg ut en lasagneplatta. Dela chèvreosten i två delar. Den ena halvan får bli fyllning tillsammans med creme fraiche, och den andra halvan får smälta ner i bechamelsåsen. Dela osten i tunna skivor och blanda med creme fraiche. Smeta ut på lasagneplattan. Fäst färsk spenat i ett lager ovanpå. Smula ut ugnsbakad lax. Rulla ihop rullarna hårt från kortsidan och plasta gärna in dem en stund (fungerar med en fuktig handduk också) och låt ligga kallt medan du lagar en bechamel-sås.

Smörj en ugnsfast form, häll i lite av tomatsåsen och ta fram dina pastarullar. Dela pastarullarna i tre eller fyra delar och ställ dem upp som stubbar i din form. Ställ dem tätt så de hjälper varandra att hålla ihop rullen.

Häll först din tomatsås lite slarvigt över alla stubbarna, och fyll på med bechamel-såsen. Försök att täcka alla pastasidor, så de inte blir torra i ugnen. Ta ut formen ur ugnen och servera dina Delizie alla romagnola med lax och chèvre tillsammans med en god sallad.

* Bechamel-sås:
25 g smör
1-2 msk mjöl
1 1/2-2 dl mjölk
Den andra halvan chèvreost (tunna skivor får smälta medan du rör i den varma såsen)
Salt & svartpeppar

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar