Chokladmuffins med Werthers kola

-

Chokladmuffinsens dag idag och det ska vi väl fira? Muffins är ju gott och det känns lite höst över det bakverket? Den här gången gjorde jag chokladmuffins med Werthers kola i mitten och ja, vad ska man säga? Såklart var de supergoda att fika på tillsammans med ett glas kall mjölk!

Receptet på muffinsarna hittade jag hos Emma Brink men hon gjorde även en karamelliserad frosting och valde att lägga Wertherskolan som ett flarn på toppen. Överkurs för de flesta av oss en vanlig onsdag. Gör min variant istället, den klarar alla av mitt i veckan.

120 g (ca 2 dl) vetemjöl
50 g (knappt 1 dl) kakao
180 g (ca 2 dl) strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
2⁄3 dl vegetabilisk olja (jag använde Rybsolja från Rögrinna Gård)
1/2 dl varm mjölk
1 dl varmt kaffe

6 st Werthers kola, delad på två (alternativt en hel kola i varje muffins, men då får du inte fylla formarna lika högt)

Sätt ugnen på 190 grader vanlig ugn och ta fram en muffinsplåt och lägg i pappersformar.

Mät upp de torra ingredienserna i en bunke och blanda väl. Knäck i ett ägg och fyll på med både olja, mjölk och kaffe. Rör om till en smet.

Fyll pappersformarna upp till 2/3 och sätt in några minuter i ugnen. Ta ut när muffinsen fått en liten yta på toppen och lägg på en halv Werthers kola på toppen. Sätt in i ugnen igen och grädda tills muffinsarna är klar. Totalt ca 15-18 min.

Gör ett stickprov och ta ut dina muffins. Låt svalna och festa sedan loss på chokladmuffins med Werthers kola – gärna tillsammans med ett glas kall mjölk. Så gott!

Chokladmuffins med Werthers kola
Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar