Edge i New York

-

Att åka upp i höghus är väl något man bara SKA göra i New York? Såklart lockande att komma upp på höjd för att kunna titta ner på de flesta höga byggnader. Jämfört med att gå nere på gatan och titta upp. Daniel har varit i NYC två gånger innan och var mest sugen på nya Edge.

Edge-huset heter egentligen 30 Hudson Yards men själva obserationsdäcket heter Edge. Observationsdäcket är högst i västra hemisfären (enligt deras egen sida) och öppnade för allmänheten i september 2020. Skyskrapan är 387,1 m hög och har officiellt 73 våningar men själva observationsdäcket är på våning 100.

Förutom att det är det högsta observationsdäcket, så har det också en bit glasgolv där man kan gå ut om man vill. För vissa är det läskigt att titta 345 m ner på marken men för mig känns det ok.

Daniel och jag hade lyckats hitta biljetter till tisdag kl 11.20 och vi fick betala 41 dollar per biljett. Biljettpriset varierar ganska stort beroende på dag och tid som du vill åka upp, så det går att välja billigare (och dyrare) tider. Biljettpriset varierar också om du är barn mellan 6-12 år eller om du är senior över 62 år.

Från det att vi blev insläppta så tog det rätt lång tid innan vi verkligen var uppe. Vi skulle stå i kö för att komma fram till metalldetektorn. Vi skulle stå i kö för att åka upp med hissen osv. Jag kollade inte klockan exakt men ca 50 min.

Uppe på våning 100

Man kliver ut ur hissen till våning 100 som är inomhus. Här finns olika små fik och även en shop som säljer tröjor, mössor, små statyer av Edge osv. Härifrån väljer du själv om du vill gå ut på det stora observationsdäcket med högt glas runt om. Här får man också stanna så länge man vill, tills man känner sig nöjd med utsikten.

Maria på Edge

Såklart tog vi också lite fina bilder på mig med utsikten, såsom alla gör nu för tiden.

City Climb

Om man inte tycker att observationsdäcket på 345 m räcker till, så kan du också testa City Climb. Att klättra upp ovanför Edge och luta dig ut. Du har både sele och hjälm och befinner dig också högre upp än någon annan i New York.

Det var inget vi provade på, men du kan läsa mera här.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

1 KOMMENTAR

Lämna ett svar