Det var nyss kladdkakans dag och jag tipsade om att baka sina kladdkakor i muffinsform istället. Portionsförpackat och enkelt att ta med sig på utflykt. Nu när det närmar sig jul så går det såklart lika bra om din saffranskladdkaka. Kladdkakemuffins med saffran går åt som smör i solsken vill jag lova – även med minusgrader utomhus.
100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
smör till formen
Sätt ugnen på 175°C. Lägg ut 12 stadiga muffinsformar på en plåt alternativt lägg ner formar i en muffinsform.
Smält smöret i en kastrull, ta kastrullen från plattan. Rör ner saffranet. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret. Rör om så att chokladen smälter.
Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i formarna.
Grädda dina kladdkakemuffins med saffran mitt i ugnen knappt 20 minuter (jag tog ut efter 18 minuter). Låt svalna och ta antingen med dina muffins utomhus eller fika dem inomhus med en klick lättvispad grädde. Mums verkligen!