Ibland har middagsfantasin tagit semester och det ekar tomt när man försöker anropa idéportalen. Men efter en titt i kylskåpet och lite överblivet bacon från vår höstfredag med kolbullar, så bestämde jag mig raskt för en gammal hederlig fläskpannkaka till middag. Inte gammal som i att pannkakan var gammal, utan helt enkelt ett gammalt recept och jättebra mat.
3 ägg
3 dl vetemjöl
5,5 dl mjölk
Ev salt
Överblivet fläsk eller bacon
Serveras med lingonsylt och gärna riven morot.
Vi hade även ugnsrostade rödbetor och fetaostsås, men det är lite overkill.
Starta ugnen på 200 grader och lägg fläsk eller bacon i en ugnsform. Min form är ca 26*36 cm vilket blev alldeles lagom. Sätt in formen i ugnen och låt baconet fräsa ett par minuter.
Vispa ihop smeten och häll över baconet, sätt sedan tillbaka formen in i ugnen i ca 20-25 min – tills du fått en snygg gräddad yta.

