Gammal hederlig fläskpannkaka

-

Ibland har middagsfantasin tagit semester och det ekar tomt när man försöker anropa idéportalen. Men efter en titt i kylskåpet och lite överblivet bacon från vår höstfredag med kolbullar, så bestämde jag mig raskt för en gammal hederlig fläskpannkaka till middag. Inte gammal som i att pannkakan var gammal, utan helt enkelt ett gammalt recept och jättebra mat.

3 ägg
3 dl vetemjöl
5,5 dl mjölk
Ev salt
Överblivet fläsk eller bacon

Serveras med lingonsylt och gärna riven morot.
Vi hade även ugnsrostade rödbetor och fetaostsås, men det är lite overkill.

Starta ugnen på 200 grader och lägg fläsk eller bacon i en ugnsform. Min form är ca 26*36 cm vilket blev alldeles lagom. Sätt in formen i ugnen och låt baconet fräsa ett par minuter.

Vispa ihop smeten och häll över baconet, sätt sedan tillbaka formen in i ugnen i ca 20-25 min – tills du fått en snygg gräddad yta.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar