När Daniels föräldrar var här förra veckan så hade de med sig äpplen från trädgården. Vi fick en laddning och kunde därför koka vårt eget av höstens äppelmos. Eget äppelmos är bara såå gott (och väldigt enkelt att göra)!
600 g äpplen, valfri sort (eller blandat)
1/2 dl vatten
1 dl socker
1 kanelstång (alternativt kanelpulver)
Skala äpplena och dela dem i klyftor. Skär bort kärnhus och ev skadade delar, och lägg den i en kastrull. Häll på vatten och socker och sätt den på spisen för kokning tillsammans med kanelstången/malen kanel. Inte alltför varm platta, utan hellre att den får stå på lite längre.


Sätt under tiden in ett par burkar i ugnen på 100 grader, så de får bli steriliserade. När äpplena kokat klart och är mjuka, så ta ut kanelstången och mixa äpplena till ett mos. Fyll upp dina burkar med det varma äppelmoset och låt det svalna en aning. Hösten är räddad!
