Plommonmarmelad med kanel

-

Senast när jag handlade så hittade jag en hel del på kort-datum-hyllan och jag köpte varor som jag tänkte att vi skulle äta upp snart. Bland annat så stod en förpackning plommon på den här hyllan. Jag såg att ett plommon var dåligt, men de andra såg helt ok ut, så jag köpte. Idag hade jag tid, så jag ställde mig för att koka plommonmarmelad med kanel. Perfekt förprepp inför julens alla goda smaker – marmelad kan lätt stå i några veckor utan att bli dålig.

Ca 500g plommon
3 dl syltsocker
0,5 tsk kanel

Dela plommonen och ta bort kärnan. Dela dem sen i mindre bitar så går det fortare att koka marmeladen. Sätt ugnen på 100 grader och ställ in diskade glasburkar (för sterilisering).

Lägg ner alla plommonbitar i en kastrull och sätt på svag värme till en början, detta för att plommonen själv ska avge vätska. Höj värmen när du ser att plommonen inte kokar torrt.

Koka tills plommen nästan helt kokat sönder, tillsätt då syltsocker och kanel. Koka i ca 5 min till. Häll upp i de varma burkarna, ända upp till kanten och sätt på en bit plastfolie. Sätt på locket och vänd burkarna upp och ner direkt. Sätt på en etikett och ställ undan till julen (eller ät upp den goda marmeladen och koka en ny innan jul).

Plommonmarmelad med kanel
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar