Till jul så vill många ha så många olika rätter på julbordet men egentligen har man bara några få favoriter. Vi är en liten familj (bara Daniel och jag denna jul) så jag lagar bara det vi verkligen tycker om. Julskinka och gravad lax. Lite sill och även Daniels omelett. Och sedan några år gör jag egen hemmagjord rödbetssallad till jul.

Att något så enkelt kan vara så gott och något som vi alla borde unna oss. Visst, det är enkelt att köpa färdigt i affären, men det är också enkelt att hacka ihop sin egen rödbetssallad till jul.
1 burk (ca 600 g) inlagda rödbetor i skivor
1/2 rödlök
1 litet äpple
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majonnäs
1/2 msk grovkornig senap (eller hemmagjord senap)
salt & peppar
Börja med att blanda creme fraiche, majonnäs och senap i en bunke. Låt rödbetorna rinna av. Skär ner dom i mindre bitar. Skala och finhacka lök och äpple. Blanda ner rödbetor, lök och äpple i din majonnäs-blandning. Smaka av med salt och peppar och ev lite av rödbetsspadet för färgens skull.
Häll över hela blandningen i en snygg serveringsskål alternativt i ett par burkar. Servera hemmagjord rödbetssallad till jul – fungerar från allt till frukostmackan till själva julbordet och tillbehör till köttbullarna. Det är väldigt gott oavsett!

