Kokospanerad kyckling

-

Om jag ska äta kött så äter jag gärna kyckling istället för en bit nötkött. Det känns lättare för magen och är ofta billigare att köpa. Sen går det att göra så otroligt många rätter av kyckling. Som hela filéer eller i mindre bitar. Häromdagen valde jag att göra kokospanerad kyckling till middag. En middag som uppskattades av oss båda vid matbordet.

2 kycklingfiléer
Vetemjöl
1 ägg (kanske 2, det var på vippen att det räckte med 1 för oss)
Ströbröd eller Panko
Riven kokos
Olja att steka kycklingen i, jag valde rapsolja

Att servera till:
Kokt ris (eller svenskt havreris)
Creme fraiche
Sweet chilisås
Rivna morötter

Tina kycklingfiléerna ifall du använder frysta (det gjorde jag). Dela varje kycklingfilé i mindre bitar, jag valde att dela varje filé i 3-4 bitar, så varje bit blev 3-4 tuggor.

Ta fram 1 djuptallrik och 2 assietter. Vispa ett ägg i djuptallriken och mät upp vetemjöl på den ena assietten och blandat ströbröd och riven kokos på den andra assietten. Vi gör en så kallad dubbelpanering genom att först doppa kycklingbitarna i vetemjöl. Ju bättre vetemjölet täcker, desto bättre blir paneringen.

Doppa sedan samma kycklingbit i vispat ägg och till sist i det kombinerade ströbrödet/riven kokos.

Kokospanerad kyckling

Häll i generöst med olja i en stekpanna och värm upp. Lägg ner kycklingbitarna och låt steka/fritera tills kycklingen är genomstekt.

Servera kokospanerad kyckling tillsammans med stekt ris, creme fraiche och sweet chili samt rivna morötter. En riktigt bra middagsrätt och den fungerar också utmärkt i matlådan.

Kokospanerad kyckling
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar