After Eight-glass

-

Ni känner säkert till hemmagjord glass som man gör med grädde och kondenserad mjölk. Jag har gjort flera olika smaksättningar och alla är lika goda! Allt från glass en solig sommardag till att servera glass som dessert till nyårsafton. Senast har jag provat göra en After Eight-glass, då jag hade några chokladplattor kvar.

Semmelglass
Ett annat tips är min semmelglass, börjar bli dags för den snart

After Eight-glass

Oftast gör jag halva receptet nedan, dels för att det ska få plats i frysen, men även för att mängden blir mera lagom att äta vid ett middagstillfälle. Ett alternativ är att göra hela satsen när man ändå har skaffat hem ingredienserna, men att frysa in det i två olika förpackningar.

5 dl vispgrädde
10-12 plattor After Eight
1 burk kondenserad mjölk

Börja med att värma upp grädden i en kastrull och lägg ner After Eight-plattorna. Rör och låt chokladen smälta. Ställ grädden så den blir kall igen och vispa den sedan.

After Eight-glass

När du vispat till mjuka toppar så kan du tillsätta kondenserad mjölk. Rör försiktigt ihop smeten och häll sedan upp glassmeten i en förpackning att ställa i frysen. Oftast lägger jag plastfolie i botten, så jag enkelt kan lyfta upp hela glass-satsen.

Lägg upp glassen på ett serveringsfat och garnera med färska bär och/eller maränger. Jag delade ett par nya After Eight och satte fast i glassen också.
Alternativt skopa upp skopor av glassen och servera i snygga glas. Riktigt gott oavsett!

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar