Meatfree Monday och här kommer en god citronpasta med paprika. Det är en ganska färglös maträtt utan paprika, men denna gröna paprika satte en fin färg. Jag har varit inne på det många gånger förut men jag säger det igen. Matlagning behöver inte vara så avancerat för att bli gott. Det räcker otroligt långt med bra kvalitet på råvarorna.
Valfri pasta, jag valde bronsvalsad La Chitarra
1 liten gul lök
1 grön paprika
25 g smör
1-2 dl grädde (beroende på hur många som ska äta)
1 citron, zest och saft
Salt & peppar
Riven parmesan
Sätt igång en pastakastrull och även en stekpanna. Lägg i smör och låt smälta, tillsätt sedan en finhackad gul lök samt en paprika i bitar. Låt puttra några minuter och tillsätt grädde och citron (både zest och saft). Fortsätt puttra medan pastan kokar och tillsätt ev mera grädde.



Häll av pastavattnet men spara lite grann, ifall du vill späda ut pastan en aning. Lägg ner den kokta pastan i stekpannan och vänd runt. Smaksätt med salt & peppar och även riven parmesan. Lägg upp din citronpasta med paprika på snygga pastatallrikar och hugg in. Fungerar alldeles utmärkt som matlåda.

