Fredagkväll i VillaViste denna vecka, en plats där vi trivs otroligt bra. Det är så skönt att det alltid är städat och att allt är fixat. Så när arbetsdagen är slut så stänger vi bara locket på datorerna och har fredagskväll direkt. Fredagskväll är också förknippat med fredagsdrink, så jag svängde ihop en amaretto sour med rom och äpple.
Amaretto (den mest kända är Disaronno) är Daniels favorit. Det är en mandellikör som i princip alltid finns hemma och redo att antingen drickas som den är med lite is eller om jag blandar en drink.
3 cl amaretto
2 cl mörk rom
3 cl citronjuice
2 cl äppelsockerlag *
1 äggvita
Is
Angostura Bitter
Ev körsbär som garnering
Börja med att göra i ordning äppelsockerlagen. Mät upp samma mängd äppeljuice och socker i en kastrull. Värm upp och vispa tills sockret har löst sig – ställ sedan på sidan för att svalna.
Ta fram din shaker och mät upp amaretto, mörk rom, citronjuice, äppelsockerlag och äggvita. Torrskaka drinken utan is för att äggvitan ska göra ett större skum. Öppna sedan shakern och lägg i is. Skaka drinken kall och häll upp i snygga glas. Toppa med några droppar Angostura bitter och ev garnering.
(Om du vill kan du också spä ut drinken en aning med mera äppeljuice och mera is)



Servera din Amaretto sour med rom och äpple tillsammans med något gott tilltugg. Här blev det chips med en ny god chipsdipp samt serien Yellowstone på TV och lite eld i kaminen.