En favorit är att bjuda gäster på ett glas bubbel och något enkelt tilltugg när de kommer på plats. Så gjorde vi ikväll då vi kunde hälla upp Crémant i glasen och servera smördegssnittar med sparris och gruyerecreme. Uppskattade små tilltugg som passade väldigt bra och var väldigt goda! Receptet kommer från Catarina König och jag har bara kopieret hennes recept.
Smördegssnittar
1 smördeg
Philadelphiaost eller annan färskost
Riven ost
Grön sparris
Gruyerecreme
25 g smör
2 dl Smetana
100 g fint riven Gruyereost
Citronzest
Salt & peppar
Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt. Lägg ut smördegen på plåten (ett tips är att låta smördegen blir rumsvarm innan – för då slipper du sprickor när du rullar ut den).
Smöra smördegen med Philadelphiaost och strö ut riven ost. Skär grön sparris i mindre bitar och strö ut jämnt över smördegen. Grädda tllls smördegen blivit gräddad och ta ut plåten.

Smält smöret och låt det brynas i en kastrull. Blanda Smetana och finriven Gruyere i en skål och häll sedan över det brynta smöret. Blanda även i lite citronzest och smaka av med salt & peppar.
Skär upp smördegen i mindre bitar, jag fick ut 12 bitar, och lägg sedan på ett par kluttar Gruyerecreme på varje bit. Gärna om du har lite klippt krasse, så blir det snyggt. Servera smördegsnittar med sparris och gruyerecreme, gärna tillsammans med ett glas bubbel.
