Zucchinipaj med pesto och mozzarella

-

Dags för en paj igen, eller hur? Det är en av mina favoriter då det både är gott och bra för att rensa kylen. Idag gjorde jag en zucchinipaj med pesto och mozzarella som blev mycket godare än jag först trodde att den skulle bli. Mycket mozzarella så bitarna blev trådiga att lyfta från formen – det ser bara så gott ut!

Först min vanliga pajdeg:

100 g smör
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl grahamsmjöl (eller valfritt lite grövre mjöl, allt för att få in lite fibrer)

Ta fram smöret en stund innan så det hinner bli rumsvarmt. Blanda ihop smöret med grahamsmjöl och vetemjöl och tryck sedan ut degen i en pajform. Om du har tid så kan du sätta in den blandade degen i kylen en stund, så smöret blir lite hårdare, men det funkar utan detta steg också.

Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajdegen i tio minuter utan fyllning.

Pajfyllningen

1 medelstor zucchini
2 tomater
4 msk färdig pesto
2 mozzarella
3 ägg
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
Salt & peppar

Skär zucchini och tomater i tärningar och lägg ner i det förgräddade pajskalet. Klicka över pesto-kluttar (om du gillar, ta lite mera. Om du inte gillar, ta lite mindre) och lägg sedan mozzarellaskivor/bitar högst upp.

Vispa ihop äggstanningen och häll över din paj. Sätt in i ugnen och grädda tills du har fått en gräddad yta. Servera denna goda zucchinipaj med pesto och mozzarella tillsammans med extra sallad och vinägrett.

Zucchinipaj med pesto och mozzarella


Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar