Juliga kolakakor med kanel och ingefära

-

Nu är det väl ändå dags att börja fylla på julfrysen med en kaka? Det är första advent om mindre än två veckor och det kommer att bara att säga swish så är vi där. Jag bakade juliga kolakakor med kanel och ingefära då kolakakor är en av mina favoritkakor.

100 g mjukt smör
1 dl socker
2 msk sirap
2,25 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
0,75 tsk kanel
0,75 tsk ingefära

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en plåt med bakplåtspapper. Blanda först smör, socker och sirap. Blanda sedan ner de torra ingredienserna. Dela degen i två och rulla till två rullar. Lägg rullarna på plåten och platta till rullarna.

Juliga kolakakor med kanel och ingefära

Grädda i ugnen i ca 10 min. Ta ut och skär direkt i sneda snittar. Låt dem sedan svalna på plåten. Så goda kolakakor att njuta av i Novent (eller spara till första adventshelgen som är om mindre än två veckor).

Ställ fram dina juliga kolakakor med kanel och ingefära till någon kafferast i veckan – eller, om du kan, så ställ in dem i frysen och invänta första advent.

Juliga kolakakor med kanel och ingefära
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar