Gratinerad kassler med ananas

-

En klassiker från när jag var barn även om jag inte vet exakt hur min mamma gjorde då. Jag hittade ett recept på Ica och sen var det en användare som tipsade på en mera smakrik grädde som jag följde. Så ungefär så här blev det idag.

Ca 400 g kassler
1 liten burk skivad ananas
Färsk spenat

1 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 msk mango chutney
1 msk sweet chili
1-2 tsk soja
Ca 1 tsk curry

Jordnötter
Riven ost (jag hade hushållsost denna gång)

Skär kasslern i 0,5 cm tjocka skivor och ananasskivorna i halvor eller i kvartar. Ta fram en ugnsform (sätt ugnen på 200 grader) och lägg färsk spenat i botten. Lägg sedan varannan kassler och ananas i ugnsformen tills allt har gått åt.

Blanda ihop grädde, creme fraiche, mango chutney, sweet chili, soja och curry och häll blandningen över kasslern i ugnsformen. Toppa med jordnötter och riven ost.

Sätt in ugnsformen i ugnen och låt stå tills osten fått en gräddad yta, ca 20-25 min. Under tiden hinner du koka ris och duka bordet lite extra fint. Servera gratinerad kassler med ananas tillsammans med ris och någon extra sallad.

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar