Hemmagjord granola är Jättegott! (a la Tina Nordstöm).
Till och med mina tjejer som är skeptiska mot det mesta i matväg, gillar det jättemycket. Min dotter Alva är nästan i himlen när hon får äta valfri yoghurt, hemmagjord granola och hemmagjord jordgubbssylt till frukost.
Så här brukar jag göra:
8 dl havregryn
6 dl rågflingor
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl vetegroddar
½-1 dl kokos
Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.
Blanda i en annan skål:
1 dl mörkt muscovadosocker
1 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt
Häll över vattenblandningen och rör, så att allt torrt blir lite fuktigt. Häll över i en långpanna och sätt in i ugnen 200grader.
Efter ca 30 min med ett par omrörningar så har du färdig granola! Låt svalna och häll sedan över i en snygg burk!