Granola

-

Hemmagjord granola är Jättegott! (a la Tina Nordstöm).
Till och med mina tjejer som är skeptiska mot det mesta i matväg, gillar det jättemycket. Min dotter Alva är nästan i himlen när hon får äta valfri yoghurt, hemmagjord granola och hemmagjord jordgubbssylt till frukost.
Så här brukar jag göra:

8 dl havregryn
6 dl rågflingor
1 dl pumpafrön
1 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl vetegroddar
½-1 dl kokos

Blanda de torra ingredienserna i en stor skål.

granola

Blanda i en annan skål:

1 dl mörkt muscovadosocker
1 dl rapsolja
2 dl varmt vatten
1 msk vaniljsocker
1 tsk salt

Häll över vattenblandningen och rör, så att allt torrt blir lite fuktigt. Häll över i en långpanna och sätt in i ugnen 200grader.

granola1

Efter ca 30 min med ett par omrörningar så har du färdig granola! Låt svalna och häll sedan över i en snygg burk!

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikelFröknäcke
Nästa artikelLaxpasta

Kommentera