Laxpasta är enkelt och gott, passar både till fredagsmiddag tillsammans med ett glas vin, vardagsmiddag eller matlåda. Smidigt! Så här gör jag för fyra personer:
Ett paket rökt lax, 200g skivor
1-1½ dl creme fraiche
½ dl grädde
½ dl dill
1 msk hummerfond
½ zuccini i mindre stavar (eller paprika som jag hade en annan gång, därav bilden)
citronpeppar
(sambal oelek)
Sätt på vatten för att koka pasta.
Lägg creme fraiche, grädde, zuccini, dill och fond i en annan kastrull och låt koka upp.
Skär under tiden laxen i mindre bitar och när pastan nästan är klar, så lägg ner laxen i såsen. Inte för tidigt, då kan man uppleva att laxen känns seg. Rör runt samt peppra och lägg i lite sambal oelek ifall man vill hetta till det lite.
Lägg upp pasta på en tallrik och lägg på lite laxsås på toppen. Jag har inte räknat så mycket sås till varje portion, men såsen är smakrik, så det behövs inte så mycket.