Laxpasta

-

Laxpasta är enkelt och gott, passar både till fredagsmiddag tillsammans med ett glas vin, vardagsmiddag eller matlåda. Smidigt! Så här gör jag för fyra personer:

Ett paket rökt lax, 200g skivor
1-1½ dl creme fraiche
½ dl grädde
½ dl dill
1 msk hummerfond
½ zuccini i mindre stavar (eller paprika som jag hade en annan gång, därav bilden)
citronpeppar
(sambal oelek)

Sätt på vatten för att koka pasta.
Lägg creme fraiche, grädde, zuccini, dill och fond i en annan kastrull och låt koka upp.
Skär under tiden laxen i mindre bitar och när pastan nästan är klar, så lägg ner laxen i såsen. Inte för tidigt, då kan man uppleva att laxen känns seg. Rör runt samt peppra och lägg i lite sambal oelek ifall man vill hetta till det lite.

Lägg upp pasta på en tallrik och lägg på lite laxsås på toppen. Jag har inte räknat så mycket sås till varje portion, men såsen är smakrik, så det behövs inte så mycket.

Favoritpastan
Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar