Fröknäcke

-

Fröknäcke är så gott! Eller som min sambo sa igår: Fröknäcke är som att äta chips (fast sisådär 1000 ggr nyttigare). Perfekt söndagsnöje, ifall man inte har möjlighet att vistas utomhus förstås.

Lite meckigt att få ut degen tunt på plåten, men jag provade att använda en bit bakplåtspapper ovanpå och så köra med en liten kavel (tjejernas barnkavel), som passade ganska bra på plåten. Det gjorde att det blev mycket enklare att tunna ut det jämnt. Idag hade jag i de här ingredienserna:

1 dl pumpafrö
1 dl sesamfrö
1 dl solroskärnor
1 dl rågkross
1 dl linfrö
½ dl majsmjöl
½ dl vetemjöl
1 msk honung
Rosmarin
2 tsk salt
½ dl rapsolja
1 dl hett vatten

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på honung, rapsolja och vatten.

Blanda så att det blir en smet och lägg sedan allt på en plåt. Lägg en mindre bit bakplåtspapper över och ta sedan en liten kavel eller valfri slev och platta ut det till ett tunt, jämnt lager.

In i ugnen och grädda ca 20-30 min – enklast att hålla koll då alla ugnar är olika.
Ta ut och låt svalna en kort stund, bryt sedan valfri stor bit och lite bregott på – det är allt som behövs. Mums säger jag bara! :)

Fröknäcke

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

  1. […] på påskafton tillsammans med potatisklyftor, bearnaisesås, svampsås och sallad. Även lite fröknäcke stod på bordet. Helt otroligt gott och mört kött, så vi åt 0ch åt tills magarna stod rakt ut […]

Lämna ett svar