Hummus

-

Hummos, hoummos, hummus…. god röra som har många stavningar. Jag tycker att det är gott att ha som en röra bredvid på tallriken alternativt som en dippsås att dippa nachochips i. Funkar även för veganer. Jag har använt okokta kikärtor, men tänk då på att lägga till ett dygn i blötläggning. Har man lite mera bråttom, så funkar konservkikärtor lika bra. Så här gjorde jag:

1 dl okokta kikärtor
Läggs i blöt i minst 8h, men det funkar med längre tid också. Denna okokta dl, blir efter 8h ca 2½-3dl kikärtor, som sen ska kokas, så de ökar rätt ordentligt i storlek.
Kokas i ca 45 min för att bli mjuka.

Fil 000 (4)

De kokta kikärtorna mixas, och blandas med:
1-2 msk tahini (sesampasta)
1 hackad vitlök
En skvätt citron
olivolja
spiskummin
persilja
salt, peppar
ev vatten

Mixa och blanda. Smaka av. Blanda lite till. Smaka av. Tills rätt konsistens och rätt smak infunnit sig. Hummus-röran är vegansk, så beroende på vad man serverar den med, så har man ett bra tilltugg för alla.

Hummus

Hummus1

Hummus2

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

After Eight-glass

Citronpasta med paprika

Nyårsrevyn 2025

Mimosa som fredagsdrink

Populära kategorier

Lämna ett svar