Chèvretoast

-

Jag har ända sedan jag började laga mat på allvar, älskat chèvreost! Det är gott i alla former och jag kan tjuväta en bit på sidan, bara för att det är så gott, då jag lagar någon annan maträtt med chèvreost i. Jag brukar laga en chèvretoast som förrätt med jämna mellanrum och blev väldigt förvånad, då Daniel kommenterade min förrätt i Visby:

– Det där var ju gott, varför har du aldrig lagat det hemma? I min värld så har jag bjudit honom på detta, då det är en sådan favorit hos mig själv, men tydligen har jag inte lagat så att det har gett ett bestående intryck hos min sambo. Bör åtgärdas alltså. Så här blev vår förrätt en fredagkväll:

1 bit chèvreost, räkna med en knapp cm per person
2 skivor franska
Sallad
Pumpakärnor
Solrosfrön
Honung
Fikon Balsamvinäger

Börja med att sätt på ugnen på 200 grader. Lägg två franskskivor på en plåt, kantskär dem så de blir snygga. Lägg på en skiva chèvreost på varje franskskiva och ställ in i ugnen. Låt stå ca 10 min. Under tiden så kan du rosta fröna. Ta lite smör (smör blir godast, men det funkar med olja också) i en stekpanna och häll ner lite valfria frön.

Jag gillar både pumpakärnor och solrosfrön, så det var vad jag valde denna gång. Funkar ypperligt ifall man har lite nötter också. Rosta fröna en kort stund i stekpannan och smaksätt med salt.

Lägg upp sallad på en assiett, stänk över lite balsamvinäger och lägg din chèvretoast ovanpå. Häll lite honung ovanpå på chèvreosten och strö över fröna högst upp. Supergott!

Chèvretoast

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

2 KOMMENTARER

Lämna ett svar