Kycklinggryta med kokosmjölk och ananas

-

Fredagar behöver inte betyda tacos med många tillbehör, utan ibland är det så skönt att det finns färdiga mixer = lite insats för att få god mat. Så var det häromdagen när jag gjorde en kycklinggryta med kokosmjölk och ananas. Jag är inne i en period då jag tränar mera, och inte har samma tid att lägga på matlagningen och inte heller att handla eller ens leta inspiration. Så här blev middagen den här gången:

1 påse kryddmix
1 burk kokosmjölk
1 färsk ananas
400 g kyckling
Frysta grönsaker
Cashewnötter
Ris att äta till
Creme Fraiche
Sweet Chili

Börja med ananasen, att skala den och skära den i lagom stora bitar. Sätt igång en kastrull med ris samt blanda kryddmixen med kokosmjölken i en egen skål. Skär kycklingen i mindre mumsbitar och fräs dem i en stekpanna. När kycklingbitarna är stekta, häll på kokosmjölksblandningen och även frysta grönsaker. När riset börjar bli klart, häll på ungefär hälften av ananasbitarna så de hinner bli varma. Spara resten som naturella på sidan, det är gott att fylla på med. Servera tillsammans med cashewnötter, creme fraiche och sweet chilisås.

Kycklinggryta med kokosmjölk och ananas

Min dotter Alva hjälpte mig att skära både ananas och kyckling, sen ville hon fungera som servitör vid middagen. Hon skrev ihop en meny, där vi andra fick välja middag. Det är så roligt att jag får med mina barn i matlagningen ibland och att de gillar att vara aktiva :)

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar