Verkö slott

-

Vi vaknade upp på lördagsmorgonen och det var klarblå himmel och bara några grader kallt. Då kryper det i min kropp direkt och jag måste ut! Jag spånade lite med Dryden och kollade sedan upp Isexpressen. Den skoterpulka som går från Badhusparken/Vinterparken och ut till Verkön och Verkö slott. Enkelt att transportera sig alltså, och Verkön är ett vackert slott och en vacker ö. Sagt och gjort, vi bokade fyra platser och fikade frukost hemma. Påklädning, sen en promenad in till Badhusparken.

Resan tog en dryg halvtimme, sen var vi framme och fick kliva ut. De flesta gick raka spåret upp till slottet för att beställa lunch, men vi stannade ute i det fina vädret en stund iaf. Fick se ett flygplan flyga lågt precis över oss innan det satte kurs tillbaka in mot stan och Optand flygplats. När vi kom upp till slottet så hittade vi först inga platser, men vi ställde oss ändå i kö för att beställa. När vi sedan beställt, så fanns det några platser lediga. Gulaschsoppa till mig och Dryden, pannkakor till tjejerna.

Verkö slott

Väldigt god soppa, och det var tom så att tjejerna blev avundsjuka. Vem vet – de kanske börjar bli vuxna och bredda sitt smaksortiment när man går ut på restaurang? Åh vad roligt i så fall. Saga har sedan hon fyllde 12 förvånat mig med att prova flera nya saker och att även uppskatta dem. Alva kommer förmodligen att följa i hennes spår. Mätta och belåtna tog vi oss en tur runt slottet innan det var dags att hoppa på skoterpulkan på väg tillbaka.

Tyvärr hamnade vi i en kälke med 10-talet 60-åringar som var klart överförfriskade! Vad jobbigt att sitta med mina två barn och dessa överförfriskade ”vuxna” svär som borstbindare, väldigt hög ljudvolym och det var även några riktigt onödiga ord då de diskuterade en privat gynekolog här i stan och att sätta barn till världen. Min ena dotter valde att lägga huvudet mot min axel och jag tog min andra hand och höll för hennes andra öra. Kanske slapp hon då höra en del av alla fula ord som yttrades…

Väl tillbaka i Badhusparken hoppade vi ut så fort vi kunde och satte av hemåt igen. En väldigt trevlig dag på Verkö slott, om man bortser från spektaklet i skoterpulkan hem.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar