Halloumibiffar med basilika

-

Meatfree Monday och veckans tips. Jag intresserar mig mer och mer för vegetarisk mat och upptäcker många goda rätter. Halloumibiffar har jag läst om på flera olika ställen men inte kommit mig för att prova. I helgen var det dags att testa, och jag gjorde så här:

1 förpackning halloumi
2 stora morötter
2 ägg
3/4 dl ströbröd
2 msk mild ajvar relish
färsk basilika
citronpeppar

Grovriv halloumi och morötter. Blanda samman med ägg, ströbröd och ajvar relish. Låt stå ca 10 minuter så ströbrödet hinner svälla. Finhacka basilika och ha i den tillsammans med citronpeppar.
Salta eventuellt. Forma till 8 biffar med hjälp av händerna eller med två skedar. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till något.

Grädda i 200 °C i cirka 20 minuter eller tills de börjar få fin färg. Servera med ris och vitlökssås*. Jag ställde också fram nachos på bordet.

Halloumibiffar

* Vitlökssås
1½ dl creme fraiche
1 finhackad vitlöksklyfta
salt, vitpeppar och lite socker

Blanda ihop creme fraiche och den hackade vitlöksklyftan. Smaksätt med salt, peppar och lite socker.

Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Plåtmat med korv och fetaost

Min goda kycklingsås

Paprikapaj med salami

Populära kategorier

Föregående artikelVerkö slott
Nästa artikelVegetarisk nachotallrik

Kommentera