Vegetarisk nachotallrik

-

Här kommer ett tidigt tips till fredagsmiddagen. Inte med tacosmak, men med nachos. Jag kallar den vegetarisk nachotallrik och har hittat receptet hos KIT Mat (kit_mat) på Instagram, där de lägger ut matlagningsfilmer flera gånger om dagen. Väldigt mycket ser gott ut, och ett bra inspirationskonto för vem som helst. Jag kommer att laga mera efter tips från dem. Idag hade jag ingen plan för middagen som var tvungen att gå ganska snabbt efter sen träning. Så såg jag ett av dagens inlägg, vilket de kallade för ”Nachoberg med extra allt”. Här kommer min variant av en väldigt god plockmiddag för oss två efter träningen:

En liten påse Nachos, Santa Maria
½ zucchini
½ burk majs
1 liten gul lök
1 tomat
Svarta bönor
Riven ost
Gräddfil till servering

Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Hacka zucchini och lök och lägg dem i en stekpanna tillsammans med majsen. Låt steka en stund och krydda med salt och peppar. Hacka under tiden tomaten. Lägg upp nachos i botten på en ugnsfast form (lite smör i botten), strö ut zucchiniröran, tomathacket och valfri mängd svarta bönor. Toppa med riven ost och sätt in i ugnen ca 20 min. När formen kommer ut, klicka ut några klickar gräddfil och sen är det bara att servera. Riktigt gott att sleva upp! Kommer garanterat att göras fler gånger.

Vegetarisk nachotallrik

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar