Punschrullens dag

-

Idag är en väldigt god temadag i kalendern, nämligen punschrullens dag. Har ni provat att göra egna punschrullar? Eller Dammsugare som vissa kallar dem. Det är samma bakelse, så man får säga vad man vill. Sedan jag gjorde min första laddning punschrullar, så har jag inte köpt färdiga en enda gång – eller jo, det fanns köpta på jobbet en gång, så jag tog en sådan bara för att känna skillnaden. Efter det har jag inte ens funderat på att köpa färdiggjorda, utan tar hellre jobbet med att göra egna. Så mycket godare är de.

De är lite omständliga att tillverka, och det är flera steg. Fördelen är att man kan dela upp stegen och göra ett steg varje kväll. Då har man en laddning himmelskt goda punschrullar klara efter tre kvällar. Steg ett är att göra en sockerkaka. I en laddning så använder man ungefär 1/3, så har man väl bakat en, så kan man frysa in 2/3 och spara till nästa gång man är sugen. Steg två är att blanda en smör och punschblandning där man också smular ner sin sockerkaksbit och man får själva innehållet till sin punschrulle. Steg tre är att rulla in sina rullar i marsipan och chokladdoppa ändarna. Sen är det klart!

Jag har gjort två varianter av punschrullar och båda är lika goda – bara att välja vilken som ni är mest sugna på:
Vanliga punschrullar – med neutral smak, grön marsipan och mörk choklad


Punschrullar med apelsintouch – med apelsintouch i degen, rosa marsipan och ljus apelsinchoklad

 

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar