Wallmans salonger

-

Jag har varit på en annan uppsättning av Wallmans salonger. Den gången var i Åre och det var väldigt många år sedan. Min upplevelse av Wallmans salonger-show var att det var otroligt duktiga sångare och dansare, som uppträdde i hela lokalen. Sång och spex medans man satt till bords och blev serverad en helt ok middag. Man är ju inte där för att lägga sin uppmärksamhet på middagsmaten, utan för att uppleva en härlig show, men det var helt ok mat ändå.

Ända sedan dess har jag varit sugen att ta med mina barn på Wallmans salonger och låta dem uppleva sång och dans i hela lokalen. En riktig show där man också får träna sig att äta finmiddag, och bete sig runt bordet. Sagt och gjort, i mars 2017 kom ett erbjudande från Wallmans salonger och Gamla Teatern i Östersund som passade både i pris och möjlighet att gå. Det var lite protester först, då detta skulle innebära att dagens Mello inte kunde tittas på, men då jag påpekade att det var Andra chansen och att de faktiskt sett alla låtar redan, så var det ändå ok. Efter en skön lördagseftermiddag ute på Storsjön, så tog vi oss en dusch och klädde oss i fina kläder och begav oss in mot stan igen. Biljetten var betald, så vi kunde bara bli avprickade och gå in och sätta oss. Vi fick riktigt bra platser väldigt nära scenen, så tjejerna kunde se hela showen. De var lite spända och förväntansfulla, då de inte riktigt visste vad som skulle hända. Uppträdandet började direkt klockan 19 då vi välkomnades med en första skönsång av damerna i sällskapet och också fick veta upplägget inför kvällen.

När de var klara, så fick vi in den första av våra fyra rätter:
Förrätt: Lax och räkcheviche – En rätt som inte tillhör mina favoriter då det är rå fisk. Känner mig alltid lite skeptisk om den råa råvaran hanterats rätt och jag ska slippa bli sjuk? Tjejerna var väldigt tveksamma men smakade på rätten och den ena åt upp mer än den andra.

Mellanrätt: Svampsoppa med persilja och rågbröd – Kvällens bästa rätt enligt mig själv och jag åt gladeligen två tallrikar då min yngsta dotter inte äter svamp. Dock uppfattade jag inget rågbröd någonstans utan tallriken var bottnad med torkad svamp då soppan hälldes på. Eller? Svårt att säga.

Varmrätt: Flankstek med vitlök, örter och lime serveras med rödvinssås och rostade rotsaker – En helt ok rätt (även om den knappt var ljummen när den kom in) och istället min äldsta dotters favorit. Den här gången fick hon två portioner, då min yngsta förmåga inte ville äta så mycket. Jag hade gärna sett mera rotsaker på varje tallrik och även mera sås.

Dessert: Hallon och vitchokladpannacotta med maräng och limesocker – här kom då yngsta dotterns favorit och den här tallriken blev skrapad av oss alla fyra. Lagom mycket och lagom sött. Mycket bra.

Sammanfattning av kvällen: Maten var lite som jag kom ihåg den från mitt förra besök av Wallmans. Det är helt ok mat, men man är inte där för att äta en förstklassig middag och får inte heller en förstklassig middag. Den stora fördelen med middagen var att det var bra takt på serveringen och att det var lagom mycket mat. Vi blev mätta men inte heller proppmätta. Jag förstår också att det är svårt att göra mat till 100 personer och att alla ska få varm och perfekt mat. Totalt sett så är jag nöjd med både mat och servering.

Showen då? Precis som med maten, så tyckte jag att det var en skön blandning och att det var lagom pauser mellan deras uppträdanden. Ibland var det låtar med högre tempo, ibland var det lite lugnare. Ibland var det äldre låtar som jag känner igen från mina år, ibland var det låtar som mina barn kunde sjunga med i. En skön mix i ett lagom tempo, utfört av duktiga sångare och spexare. När vi fyra timmar senare tackade för oss och gick mot bilen så var vi väldigt nöjda.

Wallmans salonger

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar