Vegetarisk paj utan pajskal

-

När jag häromkvällen snodde ihop en nachotallrik för oss att äta lite snabbt efter träningen, så fick jag några halvor ingredienser kvar. Då jag avskyr att slänga saker, ur både ekonomisk och miljösynpunkt, så var det bara att fundera ut något annat att göra av mina ingredienser. En titt i kylen så kompletterade jag lite och fick hop en vegetarisk paj utan pajskal. Jag gillar verkligen paj med pajskal men den här kvällen iddes jag inte blanda ihop en deg och inte heller trycka ut degen i en pajform. Det fick alltså bli en LCHF-variant, med bara gottigt innehåll. Så här:

½ zucchini
½ burk majs
1 tomat
Svarta bönor
2 dl kokt ris
Tacokrydda
1 dl creme fraiche
2 ägg
½-1 dl grädde
Riven ost

Sätt ugnen på 200 grader och ta fram en pajform. Hacka zucchini och lägg tillsammans med majs i en smörad stekpanna. Låt puttra en stund innan du häller på hackad tomat, kokt ris och valfri mängd svarta bönor. Krydda med tacokrydda och skeda ner 1 dl creme fraiche. Blanda runt och häll alltihopa ner i pajformen. Vispa ihop ägg och grädde och häll över risblandingen. Toppa med riven ost och in i ugnen. Ca 20 min senare och en vegetarisk paj utan pajdeg är klar. Servera med en god sallad och gärna en vitlökssås. Riktigt gott för liten insats. Kylskåpstömning + att den funkar bra i matlådan. Perfekt!

Vegetarisk paj utan pajskal

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Chorizopasta med broccoli

Gammeldags stuvade morötter

Grillostbiffar med zucchini

Starka självständiga kvinnor?

Chokladkaka med zucchini

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar