Chipskakor

-

Det här måste vara det ultimata fredagsmyset? Chipskakor, som innehåller både smör, socker och chips och som sen får en chokladfyllning emellan? Jag ska bjuda mina två barn på dessa kakor ikväll, och be dem gissa den hemliga ingrediensen. Vi får se om de kommer att tro på mig eller inte. Jag har hittat receptet på olika sidor och det är samma på alla ställen. Jag gjorde dem lite mindre och fick ut 40 kakor = 20 st dubbla:

225 g smör
1,25 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2,5 dl OLW sourcream & union chips

100 g mjölkchoklad
3/4 dl vispgrädde

Ta fram smöret en stund innan, så det hinner bli lite mjukt. Rör sedan ihop socker och smör. Krossa chipsen i en plastpåse och blanda sedan chips och vetemjöl i smörblandningen. Knåda till en deg och rulla till små bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till bollarna. Grädda i ugnen på 175 grader i 12 minuter. Låt svalna.
Hacka chokladen och koka upp grädden. Rör ner den hackade chokladen så att det blir en chokladkräm. Låt krämen svalna, jag behövde en natt i kylen för att få krämen bredbar. Bred på chokladkrämen på hälften av kakorna. Lägg sedan på resterade kakor som lock och servera dina chipskakor.

Chipskakor

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

2 KOMMENTARER

    • Chipskakorna har fått väldigt bra betyg av min chipsälskande dotter, och hon ville ha med dem på en aktivitetsdag på skolan för att bjuda några klasskompisar = bra betyg!

Lämna ett svar