Vegetariska broccoli och ostbiffar

-

Ett nytt försök med Ica’s Gott Liv – denna gång vegetariska broccoli och ostbiffar. Ett riktigt schysst alternativ till snabbmat, där man kan göra sin lunch/middag på mindre än en halvtimme. När de dessutom är vegetariska och goda, så känns det mer än bra. För ett tag sedan så testade jag deras vegetariska schnitzel och jag gillade den också. Bekvämt att ha ett paket i kylen och ta fram då man inte har några idéer och att det samtidigt måste gå ganska fort. Så här blev vår lunch, hastigt ihopkokad på 25-30 min:

1 pkt broccoli, blomkål och ostbiffar, Ica Gott Liv 200g
ris för två personer
3 morötter
5 cocktailtomater
creme fraiche
sweet chili-sås

Börja med sätta igång riskokningen. Mät upp rätt mängd ris och sen nästan dubbelt med vatten. Lite salt och på med locket. Sätt sedan ugnen på 200 grader och skala dina morötter. Dela dem sedan i smala strimlor, ju tunnare desto bättre för då går det snabbare i ugnen. Lägg i en ugnsfast form, lite smör i botten och smaksätt med lite salt och peppar.

Stek dina biffar då det är fem min kvar var riskokningen. Inte för stark värme, utan hellre lite längre tid och att de hinner bli genomstekta. Dela cocktailtomaterna i fyra delar och blanda ner dem i riset, så de blir kokta en kort stund. Blanda en sås av creme fraiche och valfri mängd sweet chili. Då allt är klart, så lägg upp valfri mängd ris på tallriken, hela eller halva biffen, ugnsbakade morotsstavar och den kalla såsen. Riktigt god lunch och riktigt nice att det var en komplett måltid på kort tid.

Vegetariska broccoli och ostbiffar
På bilden ovan är inte såsen med, den kom jag på efter att jag tagit bilden. Men hoppa helst inte över den, för det blir godare med såsen.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar