Restaurang Thali Göteborg

-

Efter vårt väldigt goda besök på restaurang 1847 i Manchester, som är en vegansk/vegetariansk restaurang, så har vi bestämt oss för att utforska vegetariska restauranger lite mera. Vi skulle bli hämtade av Daniels pappa Bertil och Andrea på Landvetter, och då hade jag fått uppdraget att boka bord. Då jag hade vegetariskt i bakhuvudet blev jag väldigt nöjd då jag kunde, via denna sökportal, filtrera vad jag ville söka på och på så sätt hittade restaurang Thali i Göteborg snabbt och enkelt.

Restaurang Thali serverar både vegansk och vegetarisk mat från både norra och södra Indien, men även influenser från andra orientaliska länder. Restaurangen sätter stort värde på miljön och det innefattar bl.a att så stor del av maten som möjligt är tillagat med ekologiska och lokalproducerade råvaror. Även att restaurangen är renoverad med 80% återanvänt material.

Då vi tittat igenom menyn och också fått beställa vår mat, så kom det först in en liten skål soppa till oss var. Den var smaksatt med morot, blomkål och ingefära. Väldigt god, och helt plötsligt upptäckte jag att jag var väldigt hungrig. Mums!

Till varmrätt sen, så beställde jag Zaffrani Paneer. Mangofylld grillad indisk färskost marinerad i yougurt, saffran och kardemumma. Serveras med en krämig tandoorisås och myntachutney. Osten var väldigt mild och jag hade nog räknat med mera styrka i min rätt. Det var ändå väldigt gott och jag skulle gärna äta vegetariskt indiskt fler gånger. Andra rätter som togs in till vårt bord, var Daniels veganska sötpotatisbollar i kokossås, Andreas tre små rätter från norra Indien med bl.a Dahl och en starkare aubergine-röra samt Bertils grillade tofu med smak av bl.a kokos. Vi tog också in två olika Naan-bröd och smaskade i oss alltihopa.

Restaurang Thali Göteborg

Till efterrätt, var jag och Daniel så mätta så vi först avstod. Men Andrea testade den indiska glassen Kulfi, vilken var så god så att jag och Daniel tog in en likadan och delade på. Hemlagad indisk glass gjord på fikon, kardemumma och yoghurt. Serveras med mangosås och blandade bär. Mätta och belåtna satte vi oss i bilen och Bertil körde oss hem till dem i Trollhättan. Då jag var trött efter en intensiv vecka, och mätt efter vår indiska middag, så tog det inte många minuter förrän jag sov i baksätet och resan gick väldigt fort.

Maria
Maria
Jag är en tvåbarnsmamma som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen. Två pigga underbara döttrar och en härlig sambo förgyller mitt liv.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Lämna ett svar