Schackfyran

-

I helgen som gick så var det mycket schack hos oss, då vi körde både schackfyran och schackrutor. Alva och hennes klass skulle iväg och spela schack i Östersunds sporthall under lördagen, samling kl 10. Hon har varit jättepeppad länge och vi har tränat schack några gånger hemma. Än så länge så vinner jag, men det är väl bara en tidsfråga? En taggad 10-åring lär sig väldigt snabbt och när de dessutom diskuterar strategier på skolan så samlar de snabbt kunskap. Men det är bara roligt, och jag hejar på allt jag kan. Det är också otroligt nyttigt att få vara med om en turnering, där över 200 barn sitter i raka rader och spelar varsitt parti schack. Att så många energirika barn kan fokusera samtidigt och att en hel sporthall kan vara knäpptyst då matcherna började, det var häftigt att se och höra bara det.

Schackfyran

Hur gick det då? Jo, Alvas klass ledde turneringen från start till mål. Stora skärmen uppdaterades efter varje rond, och Sånghusvallens fyror stod högst upp hela tiden. Klassens 18 elever spelade fem matcher var och tog hem segerpokalen! De är nu bästa fyran i hela Jämtlands län på att spela schack. Hur häftigt? Riksfinalen spelas i Västerås första helgen i juni, så jag hoppas att hela klassen kan ta sig dit försvara sin titel.

 

Maria
Maria
Jag är en kvinna som älskar livet! Att laga god, gärna ekologisk, mat från grunden, att resa och att ta ut mig rejält på träningen är guldkorn som förgyller livet.

Dela det här inlägget!

Senaste inläggen

Populära kategorier

Föregående artikel
Nästa artikel

Lämna ett svar